Scheidsrechters/regelcursus

maandag 4 november 2019   |   20:00 - 22:00   |   clubhuis

Dit seizoen zullen we maar één keer een regelcursus organiseren en één examen gaan afnemen.  Voor een aantal leden van de Zandvoortsche Hockey Club is het verplicht om in ieder geval de regelkenniscursus te hebben gevolgd en het examen met goed gevolg te hebben afgelegd.

Vanuit de KNHB is het verplicht voor alle leden die 15 jaar en ouder zijn en als spelend lid te boek staan om het regelexamen met goed gevolg te hebben afgelegd. Vanuit de Zandvoortsche Hockey Club is het voor coaches en andere teambegeleiders verplicht om het regelexamen met goed gevolg te hebben afgelegd.

De vraag die we dan krijgen is "moeten we dan ook fluiten”.  Het antwoord bij de Zandvoortsche Hockey Club is dan heel eenvoudig; "Nee je wordt niet verplicht te fluiten”. Wel raadt de arbitragecommissie aan om eens een wedstrijd te fluiten (met een ervaren scheidsrechter) om eens te ervaren hoe lastig het kan zijn. Maar met begeleiding wordt het alweer een stuk eenvoudiger.

De regelavonden zijn geen verplichting maar zijn wel aan te bevelen. Alle examenvragen komen in de twee cursusavonden aan bod en tevens wordt er met gebruik van beelden ingegaan op de regels en het fluiten van elftalwedstrijden. Deze regelavonden worden gegeven door Merijn Goezinne (inmiddels landelijk bondsscheidsrechter). Merijn kan op vrijwel alle vragen die er leven antwoord geven.

De cursusavonden zijn 28 oktober en 4 november, het regelexamen is op 18 november 2019.

Als je wilt meedoen meldt je dan aan op [email protected]. Ben je al lid dan is alleen de naam voldoende. Ben je nog geen lid meldt je dan aan met de gebruikelijke NAW gegeven en je geboortedatum.

Het versturen van de leerstof gaat volgende week gebeuren. De KNHB heeft in de planning staan dat deze nieuwe leeromgeving op 29 oktober 2019 geactiveerd gaat worden en vervangt Drillster (wat moeilijk toegankelijk is). Mocht het toch niet lukken om de nieuwe leeromgeving te activeren dan vallen we voor het laatste terug op Drillster.

Ben je niet in staat om de cursusavonden te volgen dan kan je ervoor kiezen om de stof via de leeromgeving te bekijken, de proefexamens te maken en het spelreglement door te lezen. Deze laatste twee zijn via de site van de KNHB.nl bereikbaar onder het hoofdje "Scheidsrechters”.

Uw aanmeldingen zien wij met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Floris Goezinne