900x300zhcmeisjesteam.jpg

Inzetrooster vrijwilligers

Per 1 oktober 2016 zijn we gestart met het inzetrooster. Een positieve ontwikkeling omdat wij als club groeien en willen blijven groeien. Daar hebben we jullie hulp als vrijwilliger hard bij nodig.

Uit de eerste opzet kan al worden afgeleid dat vrijwilligerswerk zich niet meer alleen tot de zaterdagen beperkt. Zon- en trainingsdagen zijn ook in het rooster opgenomen om iedereen de gelegenheid te geven zijn/haar uren in te vullen op het moment dat het hem/haar uitkomt. Evenementen en incidentele activiteiten zullen in separate meldingen via het rooster bekend worden gemaakt.

Daar het systeem gevoed is met info uit de ledenadministratie betekent dit dat ieder lid de info krijgt. Echter mag een vrijwilliger voor (bijvoorbeeld) een bardienst, niet jonger dan 18 jaar zijn. Dit houdt in dat automatisch de wettelijke vertegenwoordiger hiervoor verantwoordelijk wordt. Registratie van uren blijft gebeuren bij de in het systeem geregistreerde persoon.

Hoe werkt het?
De eerste stap is inloggen. Hiervoor heeft ieder lid een e-mail ontvangen. Mocht deze verlopen of gedeletet zijn dan is er recentelijk een bericht geplaatst in de nieuwsbrief over hoe te handelen. Over hoe het systeem werkt staat op de website onder de knop info uitgebreid hoe te handelen. Wij raden iedereen aan dit eerst te lezen bij het invullen van het inzetrooster.

De ZHC heeft een berekening gemaakt voor het benodigd aantal vrijwilligersuren. Dit komt voor het seizoen 2016-2017 in theorie neer op ongeveer 8 uur per lid. Mits
iedereen meedoet en zich opgeeft voor vrijwilligersdiensten. Dit geldt dan voor alle commissies en soorten diensten. Belangrijk: afspraken binnen het team vallen er niet onder!! Je bent natuurlijk vrij om als vrijwilliger om meer diensten te draaien dan nodig als je dat leuk vindt.

We hebben op verzoek het aantal lange diensten teruggebracht en vervolgens meer kortere diensten toegevoegd. Dit geeft meer combinatiemogelijkheden en leden/vrijwilligers meer flexibiliteit. Mocht je echter geen moeite hebben met een langere dienst, dan bij deze het verzoek dit kenbaar te maken bij de beheerders. Er kan dan in overleg een dienst gecreƫerd worden. Houdt hierbij wel rekening met een minimum van 3 uur voor een bardienst.

Inmiddels heeft slechts 10% van de leden een dienst ingevuld dus het overgrote deel wordt hierbij dan ook vriendelijk doch dringend verzocht om tot invulling van hun uren over te gaan. Er is dus geen vrijblijvendheid meer in het voldoen van vrijwilligersuren.

Mochten er vragen zijn waar je niet direct een antwoord op kunt vinden dan is er altijd de mogelijkheid om in overleg met de beheerders van het inzetrooster, Emil Logmans en Frank Horsmans, een antwoord c.q. oplossing te zoeken.