DSC08721kopie.jpg

Junioren

Senioren

Agenda

Nog geen agenda punten.

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie

 

 De basis  Aantal vragen: 6
 Opzeggen lidmaatschap  Aantal vragen: 1
 Teams  Aantal vragen: 7
 Trainingen  Aantal vragen: 8
 Wedstrijden  Aantal vragen: 5
 ZHC algemeen  Aantal vragen: 2

 

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Trainingen
Aantal trainingen 
De meeste teams trainen bij ZHC twee keer een uur in de week. Enige uitzondering zijn de trimmers, die trainen een uur per week. ZHC zorgt voor een trainer.

Voor de meeste vaste en wisselkeepers worden regelmatig extra keeperstrainingen georganiseerd.

Als team mag je naar wens zelf extra trainingen organiseren. Dit moet wel altijd goedgekeurd worden door de TC (ondermeer  in verband met de veldbezetting).
 
Aanwezigheid op trainingen 
In principe gaat de training altijd door en word je op elke training verwacht. Regen of warm weer is geen reden tot afgelasting. Sneeuw of hagel of vorst op de velden zijn wel redenen om niet te spelen. Ook kan er bij zeer hevige storm en onweer tot afgelasting besloten worden. ZHC informeert je hierover middels een pushbericht in de ZHC/Lisa app en via de coach.

Kan je echt niet bij je training zijn, dan meld je je tijdig af bij de trainer via de ZHC/LISA app. Dit geldt voor alle spelers en alle teams.

De trainers houden de aanwezigheid en inzet van spelers bij. De coaches en bij jeugd de ouders, worden indien nodig geïnformeerd zodat tijdig regelmatige afwezigheid en/of onvoldoende inzet kan worden besproken. 

ZHC vraagt coaches om spelers met goede inzet en aanwezigheid op de trainingen meer speeltijd te geven bij het spelen van wedstrijden: ieders inzet en aanwezigheid worden dus positief gewaardeerd.
 
Gedrag tijdens de training voor spelers 
Om maar duidelijk te zijn gelden bij ZHC de volgende regels voor een training:
  • Tijdens een training wordt er getraind. Als je wilt kletsen met je teamgenoten dan mag dat natuurlijk, maar dan wel voor of na de training.
  • Tijdens de training is de trainer de baas.
  • Als de trainer praat zijn de spelers stil.
  • Als je je als speler niet volgens de eerder genoemde gedragsregels gedraagt, zal de trainer dat aangeven. 
  • Blijf je ongewenst gedrag vertonen dan kan de trainer je uit de training zetten en in de dug-out laten plaatsnemen. Je mag als jeugdspeler (17 jaar of jonger) het complex niet eerder verlaten dan wanneer je training is afgelopen. 
  • ZHC vraagt haar trainers ongewenst gedrag van spelers te melden aan de coach en aan de TC. In de meeste gevallen zullen de ouders van jeugdspelers ook geïnformeerd worden.
 
Keeperstraining 
Voor de E6 & E8 teams is er een keer per week (in de weken dat er wedstrijden op het veld zijn) verplicht keeperstraining voor de keeper van dat weekend. 

Voor ABCD teams zonder vaste keeper is er ook een keer per week (in de weken dat er wedstrijden op het veld zijn) verplicht keeperstraining voor de keeper van dat weekend.

Staan de keeperstrainers er voor een aantal keer voor niets omdat de keeper van dat weekend niet komt opdagen, dan kan de TC besluiten geen keeperstraining voor je team meer te organiseren.

Voor de vaste keepers is er ook een keer per week (in ieder geval in de weken dat er wedstrijden op het veld zijn) keeperstraining.
 
Meetrainen met ander team? 
Je traint alleen met je eigen team. Je mag dus niet meetrainen met een ander team omdat dat beter uitkomt of omdat je dat leuker vindt. In uitzonderlijke situaties kan de TC hierop een uitzondering maken. 

Ook dit seizoen hebben we een of meer zogenaamde ‘inlooptrainingen’ voor de ABCD jeugd ingepland. Hier kan je natuurlijk wel met spelers uit een ander team naar toe gaan om zo toch samen te kunnen trainen.
 
Ouders langs de kant bij trainingen? 
Ook voor ouders en andere bezoekers gelden er spelregels als je langs de kant naar een training kijkt:
  • Je coacht of traint niemand. Dat doet de trainer.
  • Je geeft alleen positieve feedback / aanmoedigingen.
  • Je geeft geen commentaar op de training of trainer.
  • Wil je iets bespreken met de trainer? Dan kan dat meestal NIET voor of na de training. Je kunt wel via de mail contact zoeken met de trainer of trainingsmanager om op een later tijdstip er over te praten.
 
Trainers 
ZHC streeft ernaar om voor ieder team de best mogelijk trainers in te zetten. D teams en ouder willen we als dat lukt laten trainen door een senior (18+) trainer. Dit jaar is het gelukt genoeg senior trainers te vinden om dit mogelijk te maken. 

F en E teams worden getraind door ‘eigen’ ZHC (jeugd)trainers. Tijdens deze trainingen worden zij ondersteund door minstens een senior trainer. Die senior trainer geeft zelf geen training, maar helpt onze eigen ZHC trainers nog betere trainers te worden. 

Dit seizoen investeren we daar extra in en zijn er steeds twee senior trainers beschikbaar om de jeugdtrainers te ondersteunen. Daarnaast krijgen de ZHC (jeugd)trainers met enige regelmaat train-de-trainer trainingen.

De TC kan in overleg met de trainingsmanager besluiten dat bepaalde  jeugdtrainers de senior trainer begeleiden bij D of soms zelfs C teams.

 
Trainingsdag en tijd 
We streven ernaar het trainingsschema met daarin de dagen en tijden waarop de teams trainen zo snel mogelijk bekend te maken. Trainers zijn echter schaars. En jeugdtrainers krijgen pas laat hun rooster. Dus dat is best lastig. Dit seizoen is het gelukt om voor de zomervakantie een voorlopig trainingsschema door te geven. En dat schema geldt, met een paar kleine wijzigingen, nog steeds. Dat komt mede doordat we ervoor gekozen hebben de trainingen op woensdag en vrijdag iets later te starten. We snappen dat dat niet altijd handig is, maar we kunnen niet genoeg trainers krijgen die eerder kunnen starten.

Je kan als team op iedere dag van de week ingepland worden voor trainingen. We proberen de E/F teams op woensdag en vrijdag te laten trainen. F start dan om 16.30 of 17.00 uur. E teams starten vaak een uur later.

Het maken van een trainingsschema is op zichzelf al een complexe puzzel waar veel tijd en overleg in gaat zitten. We willen die puzzel niet nog complexer maken door in te gaan op verzoeken van leden voor wat betreft voorkeursdagen, voorkeurstijden, mee kunnen rijden, tegelijk met vriendinnen trainen etc. Het schema kan ook altijd tijdens het seizoen veranderen omdat bijvoorbeeld trainers niet meer beschikbaar zijn. 

We streven ernaar het schema in periode 1 (sept-nov) gelijk te houden voor periode 3 (mrt-juni). Voor trainingen in de zaal zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van de zaal. Die beschikbaarheid komt meestal niet overeen met het trainingsschema in periode 1 en 3. Je kan in de zaal dus op een andere dag en tijd training krijgen.